Uncategorized

Den ultimata guiden för läkemedelsinteraktioner med mat, biverkningar

Den ultimata guiden för läkemedelsinteraktioner med mat, biverkningar

InnehållsförteckningLite kända fakta om 1 av 12 barn som tar flera mediciner i riskzonen för ett stort läkemedel ….Fakta om att bedöma risken för läkemedelsinteraktioner som upptäckts

Exempel kan hjälpa till att diskutera dessa komplicerade enheter: absorption: Vissa läkemedel kan enkelt ändra absorptionen av ett extra läkemedel i din blodomlopp. Kalcium kan binda med några droger och blockera intag. HIV -terapin dolutegravir (tivicay) bör verkligen inte fås faktiskt under kalciummineralkarbonat (tums, maalox, andra), på grund av att det lätt kan minska mängden dolutgravir blötläggs till blodomloppet och minimera sin egen prestanda i Adressering av HIV -infektion.

På liknande sätt kanske flera läkemedel faktiskt inte tas tillsammans med mejeri eller till och med mjölkföremål med tanke på att de kommer att binda tillsammans med kalcium. Läkemedel som påverkar magen eller till och med tarmkanalens rörlighet, P, H eller till och med naturlig vegetation kan lätt på samma sätt utlösa medicininteraktioner. Distribution: Proteinbindande kommunikation kan äga rum när 2 eller ytterligare extremt proteinbundna läkemedel tävlar om en begränsad massa tiing-webbplatser på plasmaproteiner.

Metabolisk process: Läkemedel elimineras vanligtvis från kroppen som antingen den oförändrade (förälder) medicinen eller som en metabolit som har modifierats i någon teknik. Enzymer i levern, vanligtvis CYP450 -enzymer, är vanligtvis ansvariga för att bryta ner läkemedel för utrotning som kommer från kroppen.

Diltiazem kan hämma (blockera) CYP450 3A4 -enzymer som behövs för misslyckande (metabolisk process) av simvastatin. Extreme blodströmmängder av simvastatin kan leda till allvarlig lever och även muskelvävnadsstörningar.

Du kan behöva ha en doskorrigering eller ännu mer konstant spårning genom din läkare för att säkert och säkert använda varje läkemedel tillsammans. Läkemedelskommunikation är avgörande för att leta efter med tanke på att de kan: påverka exakt hur din medicin fungerar genom att omvandla nivåerna av läkemedlet i din blodström placera dig i fara för negativa effekter såväl som toxicitet förvärra en hälsovård som du faktiskt har besitter.

Vanligtvis kommer din läkare och farmakolog att faktiskt ha gjort detta med dina föreskrivna läkemedel, men det är en bra idé att dubbla inspektion samt lära

Om du vill ha kvalitetsmedicinering utan recept, titta på Köpa Viagra receptfritt för ett bra pris.

sig mer om dessa mediciner som är ditt eget jag. Om du använder någon utan disk) medicin, inklusive vitaminer, växtbaserade eller mattillskott, se till att undersöka dessa artiklar för interaktioner tillsammans med dina föreskrivna läkemedel också.

Medicininteraktioner kan också hjälpa till att kostnaden för medicinsk vård, eftersom en viktig medicinsk kommunikation kan orsaka skador, sjukhusvistelse eller till och med sällan dödlighet. Inte all medicinskommunikation är dåliga. Vissa mediciner kan faktiskt vara mycket bättre absorberade om de tas med mat eller till och med kan ha mer önskvärda blodströmmängder om de tas med olika andra läkemedel som påverkar metaboliska kemikalier.

Majoriteten av medicininteraktioner som noteras i buntmärkning kan faktiskt vara teoretiskt beläget på en läkemedels farmakologi. Ändå, om du kan undvika en uppnåbar medicininteraktion genom att välja olika mediciner, är det faktiskt konsekvent ditt bästa val. Med tanke på att de flesta individer presterar verkligen inte känner igen om par av eller till och med fler läkemedel kan engagera sig, är det mycket viktigt att kolla in läkemedelskommunikationens ställning tillsammans med varje helt ny medicin.

Det 45-sekunders tricket för läkemedelsinteraktioner: Förstå risken

Att vara faktiskt aggressiv i din personliga hälsa och välbefinnande, kontrollera om läkemedelsinteraktioner och att förklara frågor tillsammans med ditt sjukvårdsföretag kan lätt vara en livräddande aktivitet.

Att ta ett läkemedel som föreskrevs för en person annan eller till och med har kommit av World Wide Web kan vara osäkert, extremt och resultera i oförutsedd medicinskommunikation. Undvika dessa tekniker. Kommunikation med din läkare är typ i att hjälpa till att undvika medicinskommunikation. Håll en aktuell lista över dina läkemedel, receptfria produkter, vitaminer, örter och hälso- och sjukvårdssjukdomar.

Granska medicinhandboken, föreskrivna detaljer, varningstaggar och läkemedelsens sanningsetikett med varje helt nytt recept eller OTC-produkt. Att utse kan modifiera när helt ny information lärs mer om läkemedel, så det är mycket viktigt att granska relevant information ofta. Det är konsekvent bättre att fråga din läkare för de aktuella detaljerna om medicinskommunikation.

Denna resurs avslöjar vad interaktionen faktiskt är, exakt hur det händer, mängden relevans (primär, mild eller till och med liten) och vanligtvis en föreslagen strategi. Det kommer säkert att presentera eventuella interaktioner mellan dina beslut om mediciner och även mat, drycker eller till och med ett kliniskt tillstånd. Kom alltid ihåg – medicininteraktioner är faktiskt vanligtvis undvikbara med dina proaktiva ansträngningar.

De kommer säkert att känna igen relevansen av interaktionen, och kommer också säkert att ha förmågan att uppmuntra följande idealiska steg du bör vidta. Stoppa verkligen inte din medicin utan att chatta med din medicinska vårdleverantör.

Utför du tar två eller till och med till och med mer föreskrivna läkemedel eller till och med receptbelagda mediciner och över räknaren med varandra? Vissa läkemedelsinteraktioner kan enkelt göra läkemedlet du tar mindre effektivt.

Att blanda ett läkemedel du tar för att hjälpa dig att sova (en lugnande medel) och ett läkemedel du tar för allergiska reaktioner (en antihistamin) kan enkelt minska dina svar och också skapa styrning av ett fordon eller till och med driftsmaskiner osäkra. Visst fungerar inte alla läkemedel på liknande sätt med alla individer. Du kan skadas och inte hjälpa till genom ett läkemedel som är utformat för att hantera coola indikatorer.

Det finns också möjligheter som en medicinering inte faktiskt bör tas med särskilda måltider eller ens drycker. Vissa läkemedelsriktlinjer kommer säkert att påpeka att inte konsumera alkohol en citrusjuice, som grapefrukt, när du tar och andra kommer att träna dig säkert inte att konsumera alkohol. Du kan minska risken för farliga medicineringsinteraktioner och negativa effekter genom att förstå de mediciner du tar.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About Us

Inspira Media adalah Media Holding yang bergerak di bidang content creator, content management, serta distribusi informasi dan hiburan melalui berbagai platform.